Vloerverwarming

Het woord ‘vloerverwarming’ zegt het al: uw vloer wordt verwarmd en daarmee ook de ruimte. Er zijn verschillende methoden om de vloer te verwarmen. Vloerverwarming verwarmt de vloer van een vertrek gelijkmatig door middel van warmtestraling. Doordat de vloer wordt verwarmd met een lage temperatuur en het een egaal oppervlak betreft, wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd en ontstaat er een zeer aangename temperatuur. Vloerverwarming kan als hoofdverwarming of bijverwarming worden gebruikt. Bijverwarming wordt meestal gebruikt in de badkamer of in kleinere ruimtes. Vloerverwarming heeft een hoog rendement en kan helpen bij het besparen op uw energiekosten.

Vloerverwarming met water

Onder uw vloer worden (meestal) kunststof leidingen gelegd die via een verdeler worden aangesloten op uw centrale unit. De verdeler is voorzien van een pomp die het water door de leidingen pompt en er is een thermostaatkraan aangesloten. De thermostaatkraan moet ervoor zorgen het water dat in de vloer niet te heet wordt, en mengt het water indien nodig met het koudere retourwater.

service-man-instelling-house-heating-system-floor
man-using-tablet-his-smart-home

Vloerverwarming elektrisch

In dit geval worden er elektrische matten onder uw vloer gelegd welke door het stroomnet worden verwarmd. Deze methode vindt vooral plaats als bijverwarming omdat het rendement als hoofdverwarming te laag is. Voordelen aan elektrische vloerverwarming zijn dat deze zeer lokaal kunnen worden toegepast, middels een elektrische thermostaat onafhankelijk kunnen worden geschakeld.

Contact opnemen

Toe aan een nieuwe badkamer of gebruik maken van onze jarenlange ervaring in de installatietechniek? Neem dan contact met ons op, of schiet een terugbelverzoek in!