Zonnepanelen zijn momenteel erg populair als bron van duurzame energie. Helaas zijn er door deze populariteit ook minder goede panelen op de markt gekomen, waardoor sommige mensen twijfelen over de betrouwbaarheid. Gelukkig zijn de huidige generatie panelen aanzienlijk verbeterd ten opzichte van hun voorgangers en hebben ze een langere levensduur. Het is belangrijk om bij het plaatsen van zonnepanelen te letten op de stand van uw dak en de mogelijke opbrengst. Er worden namelijk nog steeds panelen geplaatst die niet het beloofde rendement behalen. Wij geven u graag meer duidelijkheid over wat voor uw situatie het beste is. Neem gerust contact met ons op.
Hoe werken zonnepanelen?
Elk zonnepaneel bestaat uit fotovoltaïsche cellen, oftewel zonnecellen. Deze cellen zetten zonlicht om in energie, die via een omvormer in huis wordt omgezet in bruikbare elektriciteit voor uw woning. Door deze directe levering van energie aan uw woning is er minder verlies. In de toekomst wordt het mogelijk om de elektriciteit op te slaan in uw huis. Op dit moment wordt de elektriciteit die u niet gebruikt terug geleverd aan de elektriciteitsleverancier, die dit verrekent op uw rekening, ook wel saldering genoemd. De salderingsregeling zal in de komende jaren echter wel worden afgebouwd.


Wat is er voor nodig?
Zonnepanelen worden op het dak gemonteerd, of het nu een pannendak, rietendak of platdak betreft. Ze worden bevestigd op een stevig raamwerk om te voorkomen dat ze wegwaaien bij een storm. Voor het omzetten van opgewekte energie in bruikbare energie is een omvormer nodig. Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van de gewenste of minimale hoeveelheid kilowattuur die u wilt opwekken.
Subsidie duurzame energie
Denkt u eraan om uw huis te verduurzamen? Houdt er dan ook rekening mee dat u hier wellicht subsidie op kunt krijgen!
Voor meer informatie kunt u terecht bij de RVO, via onderstaande knop.
Contact opnemen
Toe aan een nieuwe badkamer of gebruik maken van onze jarenlange ervaring in de installatietechniek? Neem dan contact met ons op, of schiet een terugbelverzoek in!