Duurzame energie

Duurzame energie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Zonnepanelen zijn inmiddels een behoorlijk bekend gezicht in het straatbeeld: op daken, in tuinen of langs wegen in het buitengebied. Nieuwe huizen worden bijna alleen maar gebouwd met warmtepomp. Verder is er uiteraard nog de CV-ketel, waar menig huis nog mee verwarmd wordt. Frans Wilmink Installatietechniek heeft ervaring met vele aspecten van duurzame energie en is úw contactpersoon voor reparatie, onderhoud of installatie.

Zonne-energie

Energie gewonnen door de zon met behulp van PV-panelen. Deze panelen zetten energie om in een stroom, deze wordt weer omgezet middels een omvormer, deze omvormer zorgt ervoor dat de energie geput uit de zon ook bruikbaar wordt in uw huishouden. Dan heeft u zonnepanelen die de warmte van de zon omzetten om water te verwarmen waardoor de ketel niet veel gas hoeft te stoken.

Man worker in the firld by the solar panels
close-up-heat-pump-outside-home-smaller

Warmtepompen

Warmtepompen zijn elektrische apparaten die door middel van compressie lucht of water omzetten in hogere warmte. Bijvoorbeeld er wordt lucht van buiten aangezogen, deze lucht wordt gecomprimeerd onder hoge druk en vervolgens geeft dat genoeg warmte om bijvoorbeeld lucht van 4 graden om te zetten naar lucht van ca. 20 graden. Of men pompt water uit de grond van 12 graden, wordt gecomprimeerd en daardoor verwarmd naar 20 graden. Die warmte wordt vervolgens gebruikt om je eigen water of lucht te verwarmen en op te slaan of te gebruiken in je huis middels een omvormer.

CV-ketels

Tot nu toe de nog meest gebruikte water en verwarmingsbron in woningen is de CV-ketel. De CV-ketel techniek is de laatste jaren ook sterk verbeterd en de rendementen verbeteren ieder jaar opnieuw. Wanneer je een ketel van 10 jaar hebt, kan het er al bijna uit om deze te laten vervangen en bespaar je binnen een paar jaar al weer meer energie. Een CV-ketel werkt eenvoudig,  wanneer je warm water vraagt of verwarming nodig bent wordt er water door een omvormer gepompt, middels gas wat verbrand wordt, wordt dit water verwarmt en krijg je dus warm water in je leidingen.

Boiler, electronic water heater hanging on blue wall. Home plumbing electric fixture with pipes for heating cold aqua. Energy and cash savings smart system equipment. Realistic 3d vector illustration

Subsidie duurzame energie

Denkt u eraan om uw huis te verduurzamen? Houdt er dan ook rekening mee dat u hier wellicht subsidie op kunt krijgen!
Voor meer informatie kunt u terecht bij de RVO, via onderstaande knop.

Contact opnemen

Toe aan een nieuwe badkamer of gebruik maken van onze jarenlange ervaring in de installatietechniek? Neem dan contact met ons op, of schiet een terugbelverzoek in!