Zonnepanelen op dak
Zonne-energie bij Frans Wilmink

Zonne-energie

Op dit moment zijn zonnepanelen de meest populaire manier van energie besparing. Helaas door de populariteit zijn er ook veel minder goede panelen op de markt gekomen en daarmee ook verhalen die mensen doen twijfelen. De huidige generatie panelen zijn al en stuk verbeterd ten opzichte van hun oudere broers. De kwaliteit is ook beter geworden en daardoor is de levensduur verlengd. Om zonnepanelen te plaatsen moet men opletten waar, hoeveel opbrengst er kan zijn aan de hand van de stand van uw dak. Er worden veel panelen geplaatst die bij lange na niet het rendement halen wat wordt beloofd. Hieronder zullen we u proberen wat meer duidelijkheid te geven echter wilt u weten wat voor uw situatie het beste is, neem dan eens contact met ons op.

Hoe zonnepanelen werken

Elk zonnepaneel is een verzameling van fotovoltaïsche cellen, die wij zonnecellen noemen. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor het omzetten van zonlicht in energie, deze energie wordt naar een omvormer in huis geleidt en daar omgezet in bruikbare elektriciteit voor uw woning. Doordat deze energie rechtstreeks in uw woning geleverd wordt is hier minder verlies, in de toekomst wordt het ook mogelijk om de elektriciteit op te slaan in uw huis echter nu wordt de elektriciteit meteen gebruikt en wat u zelf niet gebruikt kan worden terug geleverd aan de elektriciteitsleverancier die u dat in mindering brengt op uw rekening.

Wat is er voor nodig

Zonnepanelen liggen in een framewerk op het dak, hetzij een pannendak, rietendak of platdak. Ze worden bevestigd op een framewerk welk op de daken bevestigd wordt. Hierdoor zitten ze stevig en waaien ze niet bij de eerst beste storm weg. Verder is er de eerst genoemde omvormer nodig om bruikbare energie te krijgen. Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van de gevraagde Kwh die u nodig heeft of minimaal wilt hebben.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met ons.