Duurzame energie
warmtepompen
CV-verwarming installatie Frans Wilmink

Duurzame energie is iets van de huidige tijd, je komt het steeds vaker tegen.

Maar wat betekent het nou echt?

Zonne-energie

Energie gewonnen door de zon met behulp van PV-panelen. Deze panelen zetten energie om in een stroom, deze wordt weer omgezet middels een omvormer, deze omvormer zorgt ervoor dat de energie geput uit de zon ook bruikbaar wordt in uw huishouden. Dan heeft u zonnepanelen die de warmte van de zon omzetten om water te verwarmen waardoor de ketel niet veel gas hoeft te stoken. 

Warmtepompen

Warmtepompen zijn elektrische apparaten die door middel van compressie lucht of water omzetten in hogere warmte. Bijvoorbeeld er wordt lucht van buiten aangezogen, deze lucht wordt gecomprimeerd onder hoge druk en vervolgens geeft dat genoeg warmte om bijvoorbeeld lucht van 4 graden om te zetten naar lucht van ca. 20 graden. Of men pompt water uit de grond van 12 graden, wordt gecomprimeerd en daardoor verwarmd naar 20 graden. Die warmte wordt vervolgens gebruikt om je eigen water of lucht te verwarmen en op te slaan of te gebruiken in je huis middels een omvormer.

CV-ketels

Tot nu toe de nog meest gebruikte water en verwarmingsbron in woningen is de CV-ketel. De CV-ketel techniek is de laatste jaren ook sterk verbeterd en de rendementen verbeteren ieder jaar opnieuw. Wanneer je een ketel van 10 jaar hebt, kan het er al bijna uit om deze te laten vervangen en bespaar je binnen een paar jaar al weer meer energie. Een CV-ketel werkt eenvoudig,  wanneer je warm water vraagt of verwarming nodig bent wordt er water door een omvormer gepompt, middels gas wat verbrand wordt, wordt dit water verwarmt en krijg je dus warm water in je leidingen. 

Subsidie duurzame energie

Er is nog steeds subsidie te krijgen op verschillende onderdelen van duurzame energie.

  klik hier om naar de subsidie regeling te gaan 

Wat kan Frans Wilmink voor u betekenen.

Wij blijven ieder jaar op de hoogte bij diverse leveranciers over de nieuwste technieken. Wij kunnen voor u een zonnepanelen regelen, een warmtepomp installeren of uw huidige cv-ketel vervangen. Dat laatste kunnen wij eventueel bij calamiteiten ook binnen 24 uur.

Wilt u een energie neutrale oplossing voor uw woning? 

Kom dan eens langs en laat ons berekenen wat voor u de beste oplossing is.

contact met Frans.