Cv ketel vervangen FW
CV installatie Frans Wilmink

CV-Ketels

Zonder de CV-ketel kunnen de meesten huizen op dit moment nog niet, deze verzorgt warmte voor uw huis en uw warm water. Er zijn natuurlijk al alternatieven maar voorlopig zijn de cv-ketels nog het meest verkochte verwarmingstoestel in Nederland. Ook in Almelo en omgeving zijn er nog veel ketels in omloop en ook veel die vervangen zouden moeten worden om het rendement te verbeteren en storingen tegen te gaan. Een cv-ketel gaat ca 8 tot 20 jaar mee afhankelijk van het onderhoud en gebruik, maar na 15 jaar kunt u zich zeker afvragen of het rendement nog wel gehaald wordt.

Voor iedere ketel geldt hetzelfde en des te ouder deze is, des te minder de prestaties en zeker het rendement. En met name dat laatste is een omlagpunt om te gaan investeren in een nieuwe ketel tov het onderhouden van de oude.

Er zijn op dit moment veel merken en soorten ketels, de een nog hoger rendement dan  de ander. Gelukkig worden er veel testen gedaan en kunt u al veel informatie vinden op internet over welke ketel het beste bij uw situatie past. Slechte merken bestaan gelukkig niet meer echter gaat het vaak om de voorkeur van uw installateur. Wij hebben diverse ketels in onderhoud van Vaillant, Remeha en Nevit, hiervoor worden wij ook jaarlijks opgeleid en hebben wij de materialen voor in huis. Uiteraard kunnen wij iedere ketel servicen en bij veel ketels worden ook dezelfde onderdelen cq methodes gebruikt zodat de storing achterhalen voor iedere monteur te doen is.

CV-ketel vervangen

Uiteraard wordt het vervangen van de cv-ketel zo lang mogelijk uitgesteld en logisch want een vervanging kost al gauw minimaal 1200 euro. Maar als u de vervanging opweegt tegen de kosten die een oudere ketel heeft bij vervangen van onderdelen, het gebruik van de ketel dan zou het zo maar kunnen dat een nieuwe ketel sneller is terug verdient dan u denkt. Een besparing van ca € 100 tot € 500 per jaar is mogelijk door aanschaf van een nieuwe ketel afhankelijk van de leeftijd en staat van uw oude ketel.

CV-ketel kopen

Wat bepaald de keuze voor een nieuwe ketel? Uw gezinssituatie die met de tijd aan verandering onderhevig is, een nieuw huis, een ander huis, een groter huis of meerdere tappunten etc.  U wilt het liefst jarenlang storingvrij genieten van verwarming en warm water. Daarom is het zeker handig om voor die tijd goed voor te laten lichten over een cv-ketel, en daarom is het zeker handig wanneer u dat doet voordat deze stuk gaat en op dat moment vervangen moet worden. U neemt dan de meest logische vervanging en dat is meestal dezelfde die er al hing, terwijl het zo maar kon zijn dat deze beter vervangen had kunnen worden voor een die meer warm water levert voor meer tappunten. Frans Wilmink installatie techniek kan u bijstaan in uw keuze voor een nieuwe ketel en uiteraard vervangen wij de oude ketel voor de nieuwe waarbij u meestal binnen een dag weer kan genieten van warm water.