Welk toilet kiest u

september 13, 2017 Frans Wilmink

Bij het uitzoeken van een toilet zijn er diverse kreten die je hoort, hangend of staand? Vlak- of diepspoel? Met of zonder rand? Dat heeft te maken met de verschillende types toiletten die er te krijgen zijn. De meesten kennen hem nog wel en komt ook nog zeer regelmatig voor en dat is het staande toilet. Het staande toilet staat op de grond en vandaar de naam natuurlijk. Op het toilet is vaak een reservoir gemonteerd voor de spoeling, in andere gevallen hangt deze er ruim boven of wat we in het buitenland nog vaker zien is dat het staande toilet tegen een wand staat waarachter het reservoir is geplaatst. Hier kom je de laatste variant weinig tegen. Een staand toilet is verkrijgbaar als standaard van ca 43 cm hoogte en daarnaast is er nog een +6 of zelfs + 10 cm verkrijgbaar. Een staande toilet heeft verder nog een onder uitloop of achteruitloop, in de technische handel PO of PK genoemd. De meesten zijn uitgevoerd als vlakspoeler wat inhoudt dat je fecaliën eerst blijven liggen voordat ze worden weg gespoeld. (voor medische doeleinden erg handig) een diepspoeler is het model die de plons veroorzaakt en de fecaliën meteen verdwenen zijn.
Het nu meest verkochte model in west Europa is het hangtoilet welke tegen de muur aan een reservoir wordt gekoppeld. Het hangend toilet ziet er wat bescheidener uit in wc of badkamer en daardoor geeft het wat ruimtelijker design. Het is makkelijker onderdoor te reinigen waardoor velen deze toiletten verkiezen boven een staand model. Ook het hangend toilet is verkrijgbaar in een diepspoel of vlakspoel variant. De nieuwste variant op dit model is het randloze exemplaar, iedereen die wel eens een toilet heeft schoon gemaakt weet dat onder de rand reinigen lastig zo niet te doen is. Het randloos model is zeer eenvoudig te reinigen, spoelt sneller en effectiever en hierdoor heeft deze tegenwoordig de voorkeur boven de ‘klassiekere’ modellen. Helaas zijn de randloze modellen nog niet verkrijgbaar in een vlakspoel uitvoering dus wanneer je om medische gronden toch een vlakspoeler moet hebben wordt de keuze iets beperkter.
Kortom het kopen van een toilet is niet even eentje ophalen of bestellen maar nadenken over uw huidige situatie, wat past er bij en zijn er eventuele medische gronden.
Uiteraard staan wij klaar voor uw vragen, mail ze naar info@franswilminkinstallatietechniek.nl.